Mmm, deze kipburgers zijn echt megalekker! De blauwekaassaus maakt er een extraordinaire geheel van. Genieten!
1. Begin met het maken van de blauwekaassaus. Roer de creme fraiche, blauwe kaas en knoflook in een kom door elkaar— druk de kaasplat. Houd de saus apart.
2. Smelt de chilisaus en boter op laag vuur. Laat in een paar minuten licht indikken. Verhit ondertussen een grillpan. Wrijf de kipfilets in met deolijfolie en gril ze goed gaar.
3. Bestrijkde gare kipfilets flink met de chiliboter, verdeel ze over de geroosterde broodjes, leg er wat sla op en eindig met een dot van de blauwekaassaus en serveer.
4 PERSONEN
• 100 ml chilisaus
• 25 g boter
• 4 grote kipfilets
• 1 el olijfolie
• 4 knapperige broodjes, gehalveerd en geroosterd
• 8 kleine slablaadjes
Blauwekaassaus
• 200 g crème fraîche
• 60 g blauwe kaas, verkruimeld
• 1 teen knoflook, geperst