Top 10 curry gerechten

20 augustus

Curry, wie is er niet dol op? Dit Oosterse gerecht kent vele variëteiten zoals Thaise rode curry met garnalen, de mosselen in rode curry of tikka masala met kip op twee manieren. Onze 10 favorieten hebben we hier voor je verzameld, van vegetarisch tot vlees en van pittig tot mild. O ja, en er staat ook bij voor hoeveel personen het curry-recept is.

1. Thaise groene curry
Wortels en koriander maken dit gerecht! Oh ja, en dit gerecht kan ook gemaakt worden met dunne, Libanese aubergines en erwtaubergines in plaats van kousenband of sperziebonen. 
> voor 4 personen

2. Pukka gele curry met kip
‘Pukka’ is het Indiase woord voor ‘de enige echte’of ‘authentieke’, vandaar de naam van dit gerecht. Deze curry is gewoon superlekker! Zet ‘m midden op tafel met (eventueel) een paar lepels yoghurt en strooi er korianderblaadjes over.
> voor 4 personen

3. Thaise rode curry met garnalen
Mmm, deze Thaise rode curry is extra lekker door de homemade jasmijnrijst. Serveer met kroepoek en een frisse komkommersalade.
> voor 4 personen

4. Mosselen in rode curry
Barts mosseltip: “Mosselen zijn op hun lekkerst van juli tot maart. In de schelpen zit vaak nog zeewater, dus zout heb je meestal niet nodig. Maar vergeet niet te proeven!’
> voor 4 personen

5. Thaise groene curry met garnalen
De beste manier om een heerlijke curry te bereiden? Maak een flinke hoeveelheid currypasta en vries deze in kleinere porties in. Zo zet je op ieder moment in no-time een fantastische curry op tafel.
> voor 4/6 personen

6. Tikka masala met kip
Jamie Oliver is niet alleen de koning van de Italiaanse keuken, ook kan hij een flink potje Indiaas koken! Los van een heerlijk geurende curry is het ook heel belangrijk dat je de rijst perfect gaart, wij geven je tips!
> voor 4 personen

7. Thaise kokos curry met kikkererwten
Door de kokosmelk is het heerlijk romig, terwijl de gember, chilivlokken, koriander en miso voor een fantastische mix van verschillende smaken zorgen. Een favoriet recept van onze friend Ella Mills.
> voor 4 personen

8. Kip tikka masala
Met dit recept maak je zelf je eigen kip tikka masala – zonder pakjes en zakjes, maar met verse kruiden en ingredienten. De smaak is ongeevenaard! 
> voor 4/6 personen

9. Groentevindaloo met kip
Met dit recept zet je een uitmuntende groentecurry op tafel waaraan je achteraf, voor de non-vegetariërs, eventueel wat vlees kunt toevoegen. Het is een perfect gerecht voor een gemengd diner.
> voor 6/8 personen

10. Thaise viscurry
Curry, wie is er niet gek op? Deze Thaise curry van onze visexpert Bart van Olphen is er een om door een smaakringetje te halen – zó lekker! Bovendien kun je eindeloos variëren met allerlei witvissoorten
> voor 4 personen






 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Tips
Meer Tips
Gratis Azie magazine