Thaise groene curry met garnalen

Thaise groene curry met garnalen

De beste manier om een heerlijke curry te bereiden? Maak een flinke hoeveelheid currypasta en vries deze in kleinere porties in. Zo zet je op ieder moment in no-time een fantastische curry op tafel.

Bereiding

1. Verhit de currypasta in een pan op middelhoog vuur tot deze begint te stomen. Schenk de helft van de kokosroom erbij en breng aan de kook (je kunt later eventueel extra room toevoegen).

2. Voeg de helft van het citroengras toe en laat op laag vuur zacht sudderen; roer af en toe om te voorkomen dat de curry aanbrandt. Voeg als dat nodig is wat water toe.

3. Voeg de sperziebonen toe en kook 2 minuten mee. Laat de saus nog 3 minuten inkoken.

4. Roer de tamarindepasta, het sap van een van de limoenen, het sinaasappelsap en de vissaus erdoor. Doe de garnalen erbij en laat het geheel rustig sudderen.

5. Snijd de verse kruiden grof en roer een derde ervan door de saus. Proef de saus en pas eventueel de smaakbalans aan: deze moet pittig, zuur, zout en zoet zijn. Garneer de curry met de rest van het citroengras, de kruiden, groene chilipepers en lente-uitjes. Serveer met rijst of noedels.

Voor 4-6 personen, voorbereiding: 10 minuten, bereiding: 10 minuten:

  • 1 portie groene currypasta
  • 2 stengels citroengras, buitenste harde bladeren verwijderd, rest fijngesneden
  • 150 g sperziebonen, afgehaald (of peultjes of groene asperges)
  • sap van 2 limoenen
  • sap van 1 sinaasappel
  • 500 g grote rauwe garnalen, gepeld, darmkanaal verwijderd
  • blaadjes van 3 takjes koriander
  • blaadjes van 2 takjes Thaise
  • basilicum
  • 2 lange groene chilipepers, pitjes verwijderd, fijngesneden
  • 3 lente-uitjes, fijngesneden

Voorraadkast:

  • 300 ml kokosroom
  • 1 eetlepel tamarindepasta
  • 1 eetlepel vissaus

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine