Styling-tips van Marieke Verdenius

14 juni

Vier keer per jaar komen we met de lijst van de allerleukste culi-bloggers van Nederland: de foodbloggers top 100. Deze foodlovers delen iedere dag de lekkerste recepten, hipste hotspots en slimme kooktips. We vonden het hoog tijd om ze een beetje beter te leren kennen! Deze maand dronken we met Marieke Verdenius een heerlijke kop koffie en vroegen we om haar ultieme foodstyling-tips.

Wat is voor jou de ideale zomer?
Marieke: ‘Mijn ideale zomer is er een met veel tripjes met vrienden. Ik vind het heerlijk om in Amsterdam te blijven, want er is altijd genoeg te beleven. Maar ik ga er ook graag op uit, met de trein of auto naar Zeeland bijvoorbeeld. Ook al ben je daar maar een dag of twee, het voelt meteen als vakantie! Vaak vier ik de zomer in de herfst ook. Dit jaar ga ik bijvoorbeeld in oktober met vriendinnen naar Portugal. Het is daar dan nog heerlijk.’ 

Op welk terras of welke (stads)strandtrent kunnen wij jou deze zomer spotten? 
‘Waarschijnlijk op een terras aan het strand in Domburg, daar kom ik al van kleins af aan. Nog steeds zie ik er dezelfde gezichten als jaren geleden, zo grappig! En in Amsterdam vind ik het Mandelahuisje altijd een feest om naartoe te gaan. Zo dichtbij de stad en toch op afstand van alle drukte, omringd door water. En het terras van 4850 in Amsterdam en Brouwerij ’t IJ zijn ook fijne plekken.’

Je geeft regelmatig een styling-workshop, kunnen we deze zomer aanschuiven? 
‘Jazeker! De workshops die ik geef zijn vaak gericht op fotografie en (food)styling. Het zijn kleine groepen (maximaal acht personen) en we belichten alle stappen van hoe je het beste een foodfoto kunt maken bij gebruik van natuurlijk daglicht. Begin september is er weer een groepsworkshop in mijn atelier in Amsterdam waar je je voor kunt aanmelden, maar ik geef de hele zomer door ook een-op-een-workshops. Die zijn voor iedereen die wat meer begeleiding of sturing kan gebruiken op het gebied van styling/fotografie/stilllevens/compositie ed.’

Heb jij een stylingtip waardoor ieder gerecht er in een handomdraai als een (zomers)feestje uitziet?
‘Werk met veel verschillende verse kruiden. Zeker in deze tijd van het jaar zijn er zoveel soorten te vinden, juist door er minimaal drie te gebruiken krijg je een enorme smaakexplosie en ziet het er ook nog eens heel lekker fris uit!’

Welk gerecht zou jij tippen voor een gezellige summer night met vrienden?
‘Ik houd erg van deze Griekse spinazietaart. Ik at hem regelmatig bij een vriendin van mij, want haar Griekse man bakte het graag. Zelfs bij hun huwelijk stond het op tafel onder de olijfbomen, gemaakt op traditionele wijze door zijn moeder. Goeie herinneringen en perfect om te eten met vrienden in het park.’ 

Credits: met dank aan Marieke Verdenius.

Wil je meer foodblogtips?

Benieuwd naar wie er nog meer in de Foodbloggers top 100 staan? Klik dan hier!


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Food Talk
Meer Food Talk
Gratis Azie magazine