Zuppa caprese met mozzarella

Zuppa caprese met mozzarella

Bereiding

Deze soep smaakt net als een capresesalade! Door de tomaat, basilicum, olijfolie en ciabatta waan je je even in Italie. Heerlijk als lunch of diner. 

1 Verwarm de oven voor op 200 ºC. Verdeel de tomaten en knoflook over een grote braadslee, besprenkel ze met 1 eetlepel olijfolie en rooster ze 25 minuten in de oven, tot de tomaten zijn gebarsten. Neem ze uit de braadslee en laat ze iets afkoelen.

2 Knijp de geroosterde knoflooktenen uit hun velletjes en doe ze in een blender met alle tomaten, de suiker, het basilicum, de azijn en 3 eetlepels olijfolie. Pureer dit alles, voeg een scheutje water toe als de soep te dik is (hij moet wel vrij stevig en grof zijn) en verwarm de soep op laag vuur.

3 Verhit een grillpan en gril de sneden ciabatta aan beide kanten. Verdeel de soep over kommen of borden; garneer elke portie met een half (gescheurd) bolletje mozzarella en strooi er de extra basilicumblaadjes en wat versgemalen zwarte peper over. Voeg een scheutje olijfolie toe en geef het gegrilde brood met boter erbij.

Per portie: 486 kcal, 29,3 g vet (11,2 g verzadigd), 18,5 g eiwit, 34,4 g koolhydraten, 12,6 g suikers

Psst…
Op zoek naar meer soeprecepten? 
Zo maak je super-soepen!

4 personen
• 1 kg gemengde tomaten
• 1 bolletje knoflook, horizontaal doormidden gesneden
• extra vergine olijfolie
• 4 zongedroogde tomaten in olie, uitgelekt
• 1 el bruine basterdsuiker
• 50 g basilicumblaadjes, plus wat extra
• 1½ el rodewijnazijn
• 4 sneden ciabatta
• 2 bolletjes buffelmozzarella à 125 g
• boter, voor erbij 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine