Het zoete en kruidige van deze cakejes met de zoete karamelsaus maken deze baksels tot een delicatesse om je vingers bij af te likken. Heerlijk als dessert of als traktatie bij de thee. Maak ons er maar voor wakker, zeker als ze nét uit de oven komen.
Tip: Dit is het perfecte dessert! leg wat reepjes sinaasappelschil op de cakejes voor een nog feestelijkere twist!
VOOR DE CAKEJES
• 180 g dadels, ontpit
• 120 g heet water
• tl baking soda
• 150 g glutenvrije bloem
• 30 g kokosbloesemsuiker
• 1 tl kaneel
• tl gemalen nootmuskaat
• tl bakpoeder
• tl zout
• tl vanillemerg
• 45 g kokosolie, gesmolten
• 2 lijnzaadeieren
VOOR DE KARAMELSAUS
• 120 g kokosbloesemsuiker
• 60 g kokosmelk
• ⅛ tl vanillemerg
Benodigdheden
• foodprocessor
• kleine tulbandbakvormen (O 7 cm)
• spuitzak