Deze salade zit barstensvol smaak door de kruiden, kappertjes en zoete aardappel. Heerlijk met een visje of stukje vlees!
1 Verwarm de oven voor op 200 ºC. Verdeel de blokjes zoete aardappel samen met de komijn- en venkelzaadjes en de chilivlokken over een braadslee, en schep de helft van de olijfolie erdoor.
2 Rooster 30 minuten in de oven. Blancheer de bloemkoolroosjes 3 minuten in water. Voeg de roosjes na de 30 minuten toe aan de blokjes zoete aardappel in de braadslee en rooster ze 15 minuten mee.
3 Meng de kappertjes, ansjovis, het citroensap en de rest van de olijfolie; voeg zwarte peper toe. Schep dit mengsel door de groenten.
4 personen
• 4 zoete aardappels, in blokjes
• 1 tl komijnzaad
• 1 tl venkelzaad
• ¼ tl chilivlokken
• 2 el olijfolie
• ½ bloemkool, in roosjes
• 1 el kappertjes, grof gehakt
• 4 ansjovisfilets, grof gesneden
• sap van 1 citroen
• 3 el extra vergine olijfolie
• 1 el gehakte oregano