De zoete aardappel wordt ook wel zoete bataat genoemd. Deze groente is ontzettend lekker in stamppotten, soepen of als alternatief voor de ouderwetse patat. Hier lees je meer over het oranje knolgewas.
Kleurrijk, veelzijdig, vol van smaak… het is geen wonder dat de zoete aardappel over de hele wereld de harten van culi’s aan het veroveren is. De knol – die officieel geen aardappel maar een groente is – is van oktober tot maart verkrijgbaar. De zoete aardappel is veel lichter, luchtiger én voedzamer dan de gewone pieper door het lagere koolhydraatgehalte, de grotere hoeveelheid antioxidanten en de vele vezels die ervoor zorgen dat je minder nodig hebt om vol te zitten.
De karakteristieke zoet kruidige smaak en romige textuur maken hem geschikt voor zowel hartige als zoete gerechten. In Europa worden ze veel gepureerd en verwerkt in risotto of currygerechten, terwijl ze in de VS voor Thanksgiving worden gepoft met marshmallows, ahornsiroop en suiker. Zo worden ze een beetje ondeugend, maar de gezonde voordelen blijven behouden.
Zoete aardappel is lekker met…
marshmallows, bruine suiker, kip, currykruiden, limoen, kaas, biefstuk, hert, ham, boter, ceviche & kaneel
10 recepten met zoete aardappel:
– Balletjes van zoete aardappel
– Zoete aardappel met tapenade
– Zoete aardappel- frittata
– Zoete aardappel friet
– Zoete aardappel- broccolisoep
– Zoete aardappel pizzabodem
– Zoete aardappelsoep met kokos
– Zeebaars met zoete aardappelpuree
– Jacket sweet potato
– Aardappeltaart
Het seizoen van zoete aardappel loopt van oktober tot en met maart.