Een high tea kun je zo luxe en lekker maken als je zelf wilt met zoete hapjes. Ze zijn een lust voor het oog, maar natuurlijk vooral om op te eten!
Het lijkt een hele klus, maar deze soesjes zijn het dubbel en dwars waard. De frisse smaak van de frambozen brengt het rijke van de room perfect in balans.
1 Doe de frambozen voor de frambozencrème in een pan met 1 eetlepel van de suiker, het citroensap en een scheutje water. Verwarm 5 minuten op laag vuur, tot het fruit heel zacht is. Druk het door een fijne zeef in een hittebestendige kom.
2 Meng de overgebleven suiker door de frambozen, voeg de boter toe en plaats de kom boven een pan zachtjes kokend water. Roer 2 minuten, tot de boter is gesmolten en de suiker is opgelost.
3 Klop in een andere kom het ei, de dooiers en vanille. Klop er 2-3 eetlepels van het warme frambozenmengsel door, en meng dan alles door de frambozen in de kom. Verwarm de crème 10 minuten boven zachtjes kokend water en roer regelmatig, tot hij dik is.
4 Zeef het mengsel in een schone kom. Leg plasticfolie op de bovenkant (zodat je geen vel krijgt) en laat afkoelen.
5 Verwarm de oven voor op 180 °C. Doe de melk en boter voor het deeg met 75 ml water in een pan op laag vuur. Laat de boter smelten en breng hem dan aan de kook. Haal de pan van het vuur (draai het vuur laag) en klop de bloem, suiker en een snuf zout erdoor. Blijf kloppen tot het deeg glad en glanzend is en loskomt van de zijkant van de pan.
6 Zet de pan 30 minuten op het vuur en blijf roeren tot het deeg iets droger is. Doe het in een schone kom en laat 5 minuten afkoelen.
7 Voeg geleidelijk de eieren toe en klop tussendoor steeds goed. Je hebt misschien niet al het ei nodig – gebruik zoveel dat het deeg zonder veel moeite van de lepel valt.
8 Bekleed een bakplaat met bakpapier. Schep er volle dessertlepels deeg op – laat daartussen genoeg ruimte vrij.
9 Bak de soesjes in 20 minuten goudbruin en tot ze in omvang verdubbeld zijn. Prik elk soesje aan de onderkant in en leg ze nog 2 minuten in de oven. Laat dan afkoelen op een rooster.
10 Klop de slagroom en Griekse yoghurt stijf. Schep de frambozencrème door het mengsel.
11 Schep de vulling in een spuitzak met een gladde spuitmond. Snijd onder in elk soesje een gaatje en spuit de vulling erin.
12 Druk de passievruchtenpulp door een zeef boven een kom en vang zoveel mogelijk vocht op. Gooi wat achterblijft weg. Klop de poedersuiker door het sap tot je een glad glazuur hebt. Je kunt het glazuur een andere kleur geven door er het sap van fruit naar keuze doorheen te spatelen, of hier eetbare kleurstof voor te gebruiken. Deze koop je in de betere kookwinkels, bij een Aziatische toko of via het internet.
13 Lepel het glazuur voorzichtig over de soesjes. Laat 5 minuten opstijven en versier elk soesje dan met bosvruchtenhagel en een framboos.
Per portie 223 kcal, 11,8 g vet (6,3 g verzadigd), 3,8 g eiwit, 27,3 g koolh., 22,4 g suikers