Omdat er zo weinig ingrediënten in zandkoek gaan, kies je voor het beste resultaat goede kwaliteit producten. Bewerk het deeg zo min mogelijk voor het beste luchtige, kruimelige resultaat.
1. Klop de boter en 50 gram van de suiker in een kom door elkaar. Mix de bloem en sinaasappelrasp erdoor tot zich een deeg vormt. Rol het tot een dikke rol, wikkel die in vershoudfolie en bewaar het 1 uur in de koelkast, zodat het stevig wordt.
2. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Snijd de rol deeg in ronde plakjes van 1 cm dik, leg ze op een bakplaat en bak ze 8–10 minuten in de oven, tot ze licht goudbruin zijn. Laat de koekjes afkoelen op een rooster.
3. Klop de slagroom stijf met de vanille en de rest van de suiker. Verdeel de room over de helft van de koekjes, leg er de plakjes aardbei op en gebruik de andere koekjes als dekseltje.
Voor 8–10 dubbele
• 100 g boter
• 55 g fijne kristalsuiker
• 150 g bloem
• rasp van 1 sinaasappel
• 300 ml slagroom
• merg van 1 vanillestokje
• 200 g aardbeien, in plakjes