Zalm en avocado zijn een gouden koppel. Serveer deze knapperige boterhammen als brunch of lunch.
1. Pureer de avocado glad met de crème fraîche. Om verkleuren tegen te gaan voeg je een klein beetje citroensap toe. Voeg eventueel wat zout en gemalen zwarte peper naar smaak toe.
2. Schep de plakjes radijs om met de dille, azijn en een snufje zout.
3. Besmeer de sneden brood met de avocado en leg er plakjes zalm op. Verdeel de plakjes radijs erover en bestrooi met tuinkers en slablaadjes. Sprenkel er wat raapzaadolie over en serveer met partjes citroen.
Per portie 200 kcal, 10,1 g vet (2,3 g verzadigd), 10,5 g eiwit, 14,2 g koolhydraten, 1,9 g suikers
6–8 personen
• vruchtvlees van 1 avocado
• 1 el crème fraîche
• 1 citroen
• 70 g radijsjes, in plakjes
• 3 takjes dille, grof gehakt
• 1 el ciderazijn
• 12–16 grote sneden stokbrood of geroosterd roggebrood
• 200 g gerookte zalm
• 1⁄2 bakje tuinkers
• handvol jonge slablaadjes (diverse soorten en kleuren)
• raapzaadolie