Zalm- en garnalentaart

Zalm- en garnalentaart

‘Zalm en garnalen bevatten superveel vitamine B12, die onze hersenen gezond houdt, zodat we helder kunnen denken. Zalm zit bovendien tjokvol gezonde vetten.’, vertelt Jamie Oliver.

Bereiding

1. Verwarm de oven voor tot 180 °C/gasovenstand 4.

2. Snijd de bacon in smalle reepjes, doe ze met 1 theelepel olie in een grote braadslede (30 x 35 cm) en zet deze op matig vuur (door koud te beginnen, komt het vet uit de bacon beter los).

3. Maak de wortel en lente-uitjes schoon, snijd ze in blokjes van 1 cm en roer ze door de licht goudbruine blokjes bacon.

4. Snijd de peterseliesteeltjes fijn en roer ze er ook door. Blijf 10 minuten regelmatig roeren, of tot de groenten zacht zijn; roer dan de bloem erdoor.

5. Giet geleidelijk de melk erbij, breng aan de kook en roer de mosterd en diepvriesspinazie erdoor. Laat 5 tot 10 minuten pruttelen, of tot de spinazie ontdooid is.

6. Snijd de zalm in hapklare stukjes, halveer de garnalen, snijd de peterselieblaadjes fijn en roer alles met de diepvrieserwten door de saus.

7. Verkruimel de feta erover en zet het vuur uit. Was ondertussen alle aardappels (met schil voor extra voedingswaarde) en snijd ze in blokjes van 3 cm.

8. Kook ze 15 minuten in een grote pan gezouten kokend water, of tot ze gaar zijn. Giet ze af, stamp ze door elkaar en breng op smaak.

9. Schep de puree op de visvulling, strijk hem uit met een vork en zet de schaal 40 minuten in de oven, of tot er een goudbruin korstje op zit en de randjes pruttelen.

Dit recept komt uit het boek ‘Superfood voor familie en vrienden’ van Jamie Oliver (€29,99, Kosmos Uitgevers). 

Voor 6 personen, 1 uur en 20 minuten:

  • 1 plak gerookte doorregen bacon of gerookt ontbijtspek
  • olijfolie
  • 1 grote wortel
  • 1 bos lente-uitjes
  • ½ bosje verse bladpeterselie (15 g)
  • 2 el bloem
  • 600 ml halfvolle melk
  • 2 tl Engelse mosterd
  • 400 g diepvriesspinazie, fijngehakt
  • 4 zalmfilets (à 120 g), zonder huid en graten
  • 200 g gepelde rauwe garnalen
  • 400 g diepvrieserwten
  • 125 g feta
  • 600 g zoete aardappels
  • 600 g aardappels

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gouden kookboek