Cress en kiemgroenten zijn echt niet alleen voor hippies en gezondheidsfreaks. De combinatie met avocado is verrukkelijk, gezond en snel klaar. De X-factor van dit ‘broodje’: de subtiele smaken en verschillende texturen.
1. Verwarm de oven voor op 160 ºC. Wrijf elk platbroodje/naan in met wat olijfolie, een snufje gedroogde oregano en zout en peper. Maak een stuk bakpapier vochtig en wikkel het om de broden. Zo worden de broden rondom krokant en blijven ze lekker zacht in het midden. Doe ze in de oven en laat de broden daar liggen tot je klaar bent om ze te vullen.
2. Maak nu je avocadopuree. Wrijf in een vijzel of de keukenmachine de avocado, knoflook, munt en een flinke snuf zout en peper tot een romige puree. Voeg de helft van het citroensap en een scheut olijfolie toe. Doe de cress in een kom en sprenkel er de rest van het citroensap en nog een flinke scheut olijfolie over. Meng alle ingrediënten nu met je vingertoppen goed door elkaar.
3. Bestrijk de warme platbroden met de avocadopuree, leg er een handvol kiem- en spruitgroente op en schaaf er wat krullen parmezaan overheen. Vouw op tot twee wraps en geniet van de heerlijke, subtiel frisse smaken en de krokante en romige texturen.
Per portie 423 kcal, 34,6 g vet (8,4 g verzadigd), 10,6 g eiwit, 14 g koolhydraten, 1,1 g suikers
Wil je meer weten over de verschillende superfoods die in dit recept zitten, zoals pompoenpitten? Bekijk dan hier ons Superfood ABC.