‘Dit idee heb ik schaamteloos gestolen van de New Yorkse chef April Bloomfield, maar niet zonder enige eigen inbreng. Wortelen en avocado’s zijn een verrassend lekkere combinatie als een grandioos voorgerecht of bij gebraden vlees, kip of een ander groentegerecht’, vertelt Diana Henry in haar boek Simpel.
1. Verhit de oven tot 200 °C. Verwijder de uiteinden van de worteltjes maar laat wat van het groen zitten. Snijd eventuele dikke wortelen in de lengte in tweeën of vieren. Schrap ze niet maar was ze goed. Leg ze naast elkaar in een braadslee en doe er de olijfolie, de specerijen en wat zout en peper bij. Keer ze en zorg dat ze overal goed met olie bedekt zijn. Zet ze zo’n 30 minuten in de oven; ze worden gaar en krimpen een beetje. Laat ze niet overgaar worden.
2. Maak dan de dressing: meng alle ingrediënten met een vork. Halveer en ontpit de avocado’s, snijd ze in plakjes en schil ze voorzichtig. Doe alles (behalve de yoghurt, knoflook en
granaatappelpitten) in een brede, ondiepe schaal en roer er voorzichtig driekwart van de dressing door. Meng de yoghurt met de knoflook en verdeel ze met lepels tegelijk over de
groente. Bestrooi alles met de granaatappelpitten, schep er de rest van de dressing over en zet de salade op tafel.
Dit recept komt uit het boek ‘Simpel’ van Diana Henry (€24,99, Kosmos Uitgevers).