Met zijn lagen zachte cake en crème is dit de lekkerste kokostaart die wij ooit hebben geproefd; die sneeuwwitte topping vráágt om een feestelijke kerstdecoratie.
1. Verwarm de oven voor op 170 ºC. Vet 2 ronde taartvormen (ø 23 cm) in en bekleed ze met bakpapier. Meng in een kom de bloem, het gedroogde kokos, het bakpoeder en zout.
2. Klop in een afzonderlijke, grote kom de boter en suiker tot een lichtgekleurd mengsel. Klop in een kan de kokosmelk, complete eieren en het vanille-extract door elkaar.
3. Meng de helft van de droge ingrediënten door het botermengsel, gevolgd door de helft van de natte ingrediënten, en herhaal dit tot je een basisbeslag hebt.
4. Klop de 3 eiwitten in een schone kom met schone kloppers tot zich stijve pieken vormen. Schep ze dan voorzichtig met een grote metalen lepel door het beslag; zorg ervoor dat je de lucht er niet uit roert. Verdeel het beslag over de 2 vormen; spreid het met de onderkant van de lepel uit tot de rand. Bak de cakes in 30–40 minuten gaar (dan komt een prikker die je in het midden steekt er schoon weer uit). Laat de cakes 10 minuten afkoelen in hun vorm. Doe ze dan over op een rooster en laat ze verder afkoelen.
5. Maak ondertussen de crème. Klop de poedersuiker en boter glad met de mixer; mix dan de roomkaas erdoor tot je een romige, lichtgekleurde crème hebt. Roer er wat kokosaroma naar smaak (of het vanillemerg) door.
6. Snijd de ronde cakes met een broodmes horizontaal doormidden. Leg de onderkant van één cake op een taartschaal en spreid er een laagje crème over uit. Blijf zo laagjes maken; eindig met een topping van crème en versier die eventueel met geraspt kokos of geschaafde witte chocolade.
Per portie 501 kcal, 25,7 g vet (16,6 g verzadigd), 4,7 eiwit, 62 g koolhydraten, 48,4 g suikers