Net als komkommer is ‘n watermeloen ontzettend dorstlessend. Dit frisse drankje met kokoswater en limoensap smaakt dan ook extra lekker als je in het zonnetje zit, of net flink gesport hebt. Zo klaar!
1 Doe de stukjes watermeloen in een stevig plastic zakje en bewaar ze minstens 3 uur in de vriezer.
2 Meng de limoenrasp en suiker in de keukenmachine tot je mooie groene ‘kristalletjes’ hebt. Bewaar op een bord. Meng de bevroren stukjes watermeloen met het limoensap en kokoswater in de keukenmachine door elkaar.
3 Bestrijk de randen van 4 glazen met een partje limoen en dip ze in de limoensuiker. Schud overtollige suiker eraf. Schenk de meloendrank in de glazen en serveer elk glas met een partje watermeloen en limoen.
4 personen
• 500 g watermeloen (pitten verwijderd), in dobbelsteentjes, plus een paar mooie partjes extra voor erbij
• geraspte schil en sap van 1 limoen, plus partjes voor erbij
• 2 el fijne kristalsuiker
• 400 ml kokoswater