Deze waterkerssalade is lekker vullend door de aardappels, bacon, tomaat en ei. Een perfecte smaakcombi!
1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Kook de aardappels 15 min. Kook de eieren de laatste 5 min. mee. Giet de aardappels af, doe ze terug in de pan, en laat de eieren schrikken in koud water. Laat ze afkoelen, pel en snijd ze in vieren.
2. Meng 3 eetlepels olie met het mosterdpoeder, de bieslook, citroenrasp en het sap. Giet de helft over de aardappels.
3. Druppel de azijn en de overige olie over de tomaten en rooster ze 15 min.
4. Bak de bacon knapperig en hak in stukjes.
5. Verdeel de waterkers over een schaal. Voeg de aardappels, bacon, tomaten en eieren toe, en schep de overgebleven dressing erdoor.
2 personen
• 400 g aardappels, gehalveerd
• 2 eieren
• 1 tl mosterdpoeder
• 1 el gehakt bieslook
• sap en rasp van 1 citroen
• 200 g kerstomaatjes, gehalveerd
• 2 el balsamicoazijn
• 4 el olijfolie
• 6 plakken bacon
• 100 g waterkers