Deze wafels zijn licht als een veertje, en smaken naar karnemelk. Als je niet alle soorten bloem kunt vinden, neem je er gewoon twee, of volkorenmeel. Je hebt wel een elektrisch wafelijzer nodig.
1 Verwarm je wafelijzer voor op een lage stand. Doe de kersen en de suiker in een pan, breng ze zachtjes aan de kook en laat ze 10 minuten pruttelen tot ze net zacht zijn.
2 Meng alle droge ingrediënten in een kom. Klop in een andere kom de karnemelk, de eieren en de boter met de citroenrasp.
3 Giet dit bij de droge ingrediënten en klop tot je een overwegend glad, dik beslag hebt.
4 Schep het beslag op je hete wafelijzer en bak in enkele minuten een knapperige wafel – per wafel 4-5 minuten. Serveer met de warme kersen, bestrooid met maanzaad, een lepel honing en wat yoghurt of crème fraîche.
Per portie 328 cal., 9,2 g vet (4,7 g verzadigd), 9,6 g eiwitten, 48,8 g koolhydraten, 26,2 g suiker