Gerookte zalm en roomkaas: een gouden duo. Maak van jouw brunch een feestje en combineer met wafels, bieslook en citroen. Smullen!
1 Meng alle droge ingrediënten door elkaar in een grote kom. Klop geleidelijk het ei erdoor en voeg dan langzaam de melk toe; blijf daarbij goed kloppen om een zo glad mogelijk beslag te krijgen.
2 Maak je zoete wafels, voeg dan de geraspte sinaasappelschil en wat drupjes vanille-extract toe.
3 Zet je wafelijzer aan. Schep het beslag erin en doe het dicht; volg de instructies die bij het wafelijzer horen.
4 Serveer de wafels met gerookte zalm, roomkaas, bieslook en citroen.
Voor 6 wafels
• 150 g zelfrijzend bakmeel
• 1 tl bakpoeder
• 1 tl suiker
• 1 ei
• 240 ml halfvolle melk
• geraspte schil van 1 sinaasappel (optioneel)
• vanille-extract (optioneel)
• gerookte zalm voor 6 personen
• roomkaas
• wat takjes bieslook, fijngesneden
• 1 citroen, in partjes