De beste wafels komen oorspronkelijk uit Belgie, maar je maakt ze met dit recept ook heel makkelijk in je eigen keuken. Serveer met vers fruit, een beetje honing en wat yoghurt als ontbijt of brunch. Je kunt de wafels ook de avond van te voren lekker bakken heb je s’ochtend binnen ene handomdraai een stevig begin van de dag klaar!
1 Meng alle droge ingrediënten door elkaar in een grote kom. Klop geleidelijk het ei erdoor en voeg dan langzaam de melk toe; blijf daarbij goed kloppen om een zo glad mogelijk beslag te krijgen.
2 Maak je zoete wafels, voeg dan de geraspte sinaasappelschil en wat drupjes vanille-extract toe.
3 Zet je wafelijzer aan. Schep het beslag erin en doe het dicht; volg de instructies die bij het wafelijzer horen.
4 Serveer de wafels met blauwe bessen, een beetje honing, yoghurt en wat citroensap
Per wafel 119 kcal, 4,8 g eiwit, 2 g vet (0,8 g verzadigd), 21,9 g koolhydraten, 3,1 g suikers