Vierkazenquiche met port

Vierkazenquiche met port

Het leven is kaas. Kaas is mijn leven. Een leven zonder kaas kan ik me niet voorstellen. Dit fantastische recept is van moeders – met maar liefst vier soorten kaas – met een twist van mij; de port.

Bereiding

1. Verwarm de oven voor tot 180 °C.

2. Verwarm de boter in een koekenpan en fruit de ui lichtbruin.

3. Doe de port en honing erbij. Laat al roerend inkoken tot de ringen ui stroperig zijn. Voeg een snuf peper en zout toe en laat afkoelen.

4. Vet de quichevorm in met een klontje boter en bestuif met de bloem. Bekleed de vorm met het bladerdeeg.

5. Verdeel de ui over de bodem en leg hier de plakken camembert en mozzarella op. Verkruimel de gorgonzola erover en bestrooi met de walnoten, tijm en Grana Padano.

6. Bak de quiche in de oven in ongeveer 20 minuten gaar en bruin.

Voor 1 quiche

  • 1 el roomboter, plus extra om in te vetten
  • 4 rode uien, in ringen
  • 100 ml rode port
  • 2 el honing
  • peper en zout
  • 1 el tarwebloem
  • 4 plakjes bladerdeeg, ontdooid
  • ½ camembert, in plakken
  • ½ bol mozzarella, in plakken
  • 75 g gorgonzola, verkruimeld
  • 40 g walnoten
  • 1 tl tijm
  • 2 el geraspte Grana Padano

Ook nodig

  • ovenschaal van 30×20 cm of een quichevorm van 26 cm

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine