Deze repen zitten bomvol smaken en texturen zoals noten, zaden en pitten. Ze zijn bovendien vegan, glutenvrij en waanzinnig lekker!
1. Prak de pruimen met een vork fijn in een grote kom, doe ze samen met de kokosolie in een grote pan en zet op laag tot middelhoog vuur. Roer de notenpasta, raapzaadolie, honing en cayennepeper erdoor en prak dit alles met de bolle kant van een pollepel.
2. Verhit het mengsel 2–3 minuten al roerend op laag vuur, tot het zacht en smeuïg is. Neem de pan van het vuur, roer de geroosterde pompoenpitten samen met de cacaonibs, quinoa en paranoten erdoor. Houd zolang apart.
3. Breng een pan water aan de kook, doe de stukjes chocolade in een hittebestendige kom en zet hem op de pan met zachtjes kokend water ‒ de onderkant van de kom mag het wateroppervlak net niet raken. Verhit de chocolade al roerend op laag vuur tot-ie helemaal is gesmolten.
4. Bekleed een ondiep bakblik (inhoud à 900 gram) met bakpapier. Schep het pruimenmengsel erin en druppel de gesmolten chocolade erover. Strooi het gerookte zeezout erover en laat minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.
5. Haal de plak uit de koelkast, snijd hem in 16 repen en doe ze in een luchtdichte trommel (ongeveer 1 week houdbaar).