Gulai boerenkool

Gulai boerenkool

Een gulai is een kruidige curry, die veel wordt gemaakt in Indonesië, Maleisië en Singapore. Hij is nog wat minder bekend in Nederland, maar daar gaan we verandering in brengen. Maak je klaar voor deze versie met de oer-Hollandse boerenkool.

Bereiding

  1. Maal de ingrediënten voor de bumbu in de keukenmachine of vijzel tot een pasta.
  2. Verhit de olie in een wok en fruit de bumbu met de sereh en laos al omscheppend aan, tot het gaat geuren en kleuren.
  3. Voeg de kokosmelk toe en roer door, breng aan de kook.
  4. Voeg dan de boerenkool toe en laat nog 2-3 min. koken.
  5. Breng op smaak met het zout en de suiker.

• 2 eetlepels olie
• 1 stengel sereh (citroengras), gekneusd
• 2 cm laos (galanga), geschild en in kleine stukjes
• 800 ml dunne kokosmelk
• 200 gram boerenkool, nerven verwijderd, kleingesneden
• 1 theelepel zout
• 2 theelepels suiker

BUMBU
• 2 banaansjalotten, gepeld
• 2 teentjes knoflook, gepeld
• 1 theelepel ketumbar (gemalen koriander)
• ½ theelepel kunjit (gemalen geelwortel)
• 1 kemirinoot
• 2 rode lombok (Spaanse peper)


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gouden kookboek