Deze varkensstoof is rijkelijk gevuld met allerlei ingrediënten. Van paprika tot zoete pruim, en prei. Hij wordt nog lekkerder als je ‘m een uurtje langer laat pruttelen. Met dit gerecht weet je weer dat koken niet moeilijk hoeft te zijn, maar wel lekker!
Voor 6 personen
• olijfolie
• 1,2 kilo uitgebeende varkenspoot, de beste kwaliteit die je je kunt veroorloven, in stukjes van 4 cm gesneden
• 1,25 dl Griekse rode wijn van goede kwaliteit
• 1 el rodewijnazijn
• 1 grote prei, afgespoeld, schoongemaakt en in dikke ringen gesneden
• 2 rode paprika’s, zonder zaadjes, grof gehakt
• 2 wortelen, geschild en in plakjes gesneden
• 1 theelepel gedroogde oregano
• zeezout en zwarte peper uit de molen
• 1 el tomatenpuree
• 200 g pruimen, zonder pit, in grove stukjes gehakt
• sap van 1 citroen
• een klein bosje verse bladpeterselie
• Griekse extra vierge olijfolie