Traditionele English scones

Traditionele English scones

Met de bakmix van Coffeelicious Bakery  zet je in een handomdraai de lekkerste Engelse scones op tafel. Serveer met jam en clotted cream en smullen maar!

Bereiding

1. Verwarm de oven voor (Heteluchtoven: 200°C; Elektrische oven: 220°C)

2. Voeg de bakmix en roomboter samen en kneed het tussen je duim en wijsvinger tot de roomboter geheel is verwerkt in de mix.

3. Breek 2 eieren in een maatbeker en voeg de karnemelk toe. Mix het mengsel met een garde. Voeg het mengsel toe aan de droge mix en snijd het tot een geheel met een bot mes.

4. Rol het deeg uit en haal er met een ronde uitsteekvorm 8 stuks uit.

5. Leg bakpapier op de bakplaat en plaats de scones daar op. Bestrijk de boven- kant van de scones met eigeel.

6. Bak de scones voor 15 minuten in een voorverwarmde oven.

Liever vegan?

Vervang de roomboter door 65 gram vegan boter,
de eieren door 100 gram appelmoes en de karnemelk door 100 ml havermelk.

Credits recept: Coffeelicious Bakery; fotografie: Christine Reehorst

Baktijd: 15 minuten

Liever vegan?

Vervang de roomboter door 65 gram vegan boter,
de eieren door 100 gram appelmoes en de karnemelk door 100 ml havermelk.


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gouden kookboek