Een heerlijke Amerikaanse uitvinding, die niet meer weg te denken is van het Hollandse lunchmenu; de Tuna Melt. Met dit recept maak je hem zelf, precies zo als je hem in een restaurant ook eet. Luxe thuis, maar toch lekker simpel.
Oven:
1. Meng alle ingrediënten voor de tonijnspread en voeg zout en zwarte peper naar smaak toe.
2. Bestrijk een snee desembrood met de tonijnspread.
3. Bestrooi met de ui en beleg met de cheddar.
4. Top af met de andere snee desembrood en gril de tosti 5 minuten in de oven tot de cheddar gesmolten is.
Serveren: snijd de tosti diagonaal doormidden en serveer met de honing-dillesaus.
Variatie: de Tuna Melt is ook lekker met jalapeños. Hak ½ eetlepel jalapeños en verdeel die over de tonijnspread.
Honing-dillesaus:
1. Fruit de knoflook gedurende 1 minuut in een koekenpan.
2. Voeg de mosterd, crème fraîche en honing toe en kook in 6 minuten op laag vuur door.
3. Strooi de dille, het zout en de peper in de pan en laat afkoelen voordat je het gebruikt. Door het afkoelen wordt de saus dikker.
Dit recept komt uit het boek ‘Het ultieme tostiboek’ van Jasper Kool (Uitgeverij Carrera).
Voor de tonijnspread:
Voor de tosti:
Honing-dillesaus, om in te dopen: