Tortilla soep

Tortilla soep

Bereiding

Stop de smaak van een traditioneel tortillagerecht eens in een lekker soepje! De pittige chilipeper gaat geweldig samen met de romige avocado, de reepjes kip en knapperige tortillareepjes. 

1. Verhit wat olie en fruit de uisnippers, plakjes knoflook en gesneden chilipepers 5 minuten. Voeg de tomaten toe en bak ze 10 minuten mee. Voeg nu zout en peper toe, gevolgd door de bouillon. Laat de soep nu 20 minuten zachtjes koken.

2. Bak intussen de reepjes tortilla goudbruin in wat olijfolie; laat ze uitlekken op keukenpapier en bestrooi ze met wat zout.

3. Verdeel de reepjes kippenvlees kip over 4 kommen en schenk de soep erin. Verdeel de tortillareepjes, avocado en koriander erover. Geef de partjes limoen erbij.

Psst…
Op zoek naar meer soeprecepten? 
Zo maak je super-soepen!

4 personen

• olijfolie

• 2 uien, gesnipperd

• 2 tenen knoflook, in plakjes

• 1–2 rode chilipepers, dungesneden (zaadjes eventueel verwijderd)

• 4 tomaten, gesneden

• 1 l kippenbouillon

• 2 maïstortilla’s, in reepjes

• 250 g gekookte kip, in reepjes

• 2 avocado’s, ontpit, geschild en in plakjes

• blaadjes van ½ bosje koriander

• 1 limoen, in 4 partjes


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine