Tomatenfeest met mozzarella & nectarine

Tomatenfeest met mozzarella & nectarine

Deze tomatensalade is een van de lekkerste die ik ken. Ik vind het heerlijk dat zo weinig ingrediënten zo’n heerlijke combinatie kunnen vormen. Kies goede, rijpe en zoete tomaten  die je van zon en warmte laten dromen. Voeg naar wens een in blokjes gesneden avocado toe – die past heel goed bij de zoete tomaten en maakt de salade extra vullend. Bewaar  tomaten niet in de koelkast, zoals andere groenten, maar op de keukentafel of het aanrecht, bij kamertemperatuur. In de koelkast verliezen ze hun smaak en stopt het rijpingsproces. Deze salade past goed bij kip.

Bereiding

1. Snijd de verse tomaten in plakjes, partjes of blokjes en verdeel ze over een groot bord, samen met de maangedroogde tomaten.

2. Snijd de nectarines in dunne plakjes en hak de olijven grof. Verdeel ze met de oregano over de tomaten.

3. Snijd de verse mozzarella in grove stukken en verdeel ze over de salade. Bestrooi de salade voor het serveren met de citroenrasp en zout en peper en besprenkel met de olijfolie. De salade smaakt heerlijk met een stuk brood, bijvoorbeeld speltbrood.

Voor 4 personen.

  • 1 portie maangedroogde tomaten
  • 500 g verse tomaten, bij voorkeur in verschillende vormen en kleuren
  • 2 rijpe nectarines
  • 50 g groene olijven
  • handvol verse oregano of basilicum
  • 2 bollen verse mozzarella
  • geraspte schil van 1 onbespoten citroen
  • 3-4 el olijfolie
  • zout en peper

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gouden kookboek