Deze tomatensalade is een van de lekkerste die ik ken. Ik vind het heerlijk dat zo weinig ingrediënten zo’n heerlijke combinatie kunnen vormen. Kies goede, rijpe en zoete tomaten die je van zon en warmte laten dromen. Voeg naar wens een in blokjes gesneden avocado toe – die past heel goed bij de zoete tomaten en maakt de salade extra vullend. Bewaar tomaten niet in de koelkast, zoals andere groenten, maar op de keukentafel of het aanrecht, bij kamertemperatuur. In de koelkast verliezen ze hun smaak en stopt het rijpingsproces. Deze salade past goed bij kip.
1. Snijd de verse tomaten in plakjes, partjes of blokjes en verdeel ze over een groot bord, samen met de maangedroogde tomaten.
2. Snijd de nectarines in dunne plakjes en hak de olijven grof. Verdeel ze met de oregano over de tomaten.
3. Snijd de verse mozzarella in grove stukken en verdeel ze over de salade. Bestrooi de salade voor het serveren met de citroenrasp en zout en peper en besprenkel met de olijfolie. De salade smaakt heerlijk met een stuk brood, bijvoorbeeld speltbrood.