Tomaten kipcurry

Tomaten kipcurry

Ziet ‘ie er niet zalig uit? Deze simpele curry is extra lekker door de gemarineerde kip. De tomaat maakt het gerecht lekker zoet. Geef er rijst bij.

Bereiding



1 Doe gember, chilipeper en knoflook in een vijzel, stamp goed. Laat de drumsticks hierin 2 uur marineren.

2 Fruit de ui zacht in de olijfolie en voeg de drumsticks toe. Bak ze, 8–10 minuten per kant, rondom bruin.

3 Voeg de tomaten toe, schenk er 200 ml koud water bij, laat 20 minuten zacht koken. Garneer met koriander en geef er rijst bij.

2 personen
• duimgroot stukje gember, geschild en geraspt
• 2 groene pepers, gesneden
• 2 tenen knoflook, geperst
• 4 kipdrumsticks of kippenpootjes
• ½ ui, grof gesnipperd
• olijfolie
• 6 tomaten, gesneden
• handvol koriander, gehakt
rijst (voor erbij)


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine