Een simpel soepje bomvol smaken en texturen. Dit gerecht maak je snel voor op een doordeweekse avond.
1. Bak de groenten in olie tot ze zacht zijn. Voeg de laurierblaadjes, chilivlokken, oregano en peper en zout toe en dan de kikkererwten, tomaten en bouillon. Breng aan de kook.
2 Zet het vuur laag en laat 18–20 min. zachtjes koken. Voeg de spinazie toe, zet het vuur uit en roer tot de spinazie slinkt.
Psst…
Op zoek naar meer soeprecepten?
Zo maak je super-soepen!
4 personen
• 2 el olijfolie
• 2 wortels, in reepjes
• 2 stengels bleekselderij, gesneden
• 2 tenen knoflook, fijngehakt
• 1 rode ui, in ringen
• 2 laurierblaadjes
• 1–2 tl chilivlokken
• 2 tl gedroogde oregano
• 1 blikje (à 400 g) kikkererwten
• 1 blikje (à 400 g) blokjes tomaat
• 750 ml groentebouillon
• 100 g diepvriesspinazie, ontdooid