Tofu-kikkererwtencurry

Tofu-kikkererwtencurry

Een lekkere curry hoeft niet veel tijd te kosten om op tafel te zetten. Deze variant zonder vlees, vis of zuivel maak je eenvoudig op een doordeweekse dag.

Bereiding



1 Bak de ui en knoflook op laag vuur in de olie tot ze bruin worden. Bak de specerijen 1 minuut mee. Roer de tomaten erdoor en voeg 200 ml water toe. Laat 10 minuten zachtjes koken.

2 Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan en bak de tofu goudbruin, Laat uitlekken op keukenpapier. Roer de kikkererwten door de tomatensaus, warm door en voeg paprikapoeder,
garam masala, citroensap en zout en peper naar smaak toe en wat water als de saus te droog is. Voeg de tofu toe.

3 Verhit de rest van de olijfolie in een pan. Bak het komijnzaad zachtjes tot de geur vrijkomt, voeg dan de knoflook en chilipeper toe Als de knoflook bruin begint te worden, voeg je de reepjes snijbiet toe; roerbak ze in 2–3 minuten beetgaar. Dien op met de curry.


 

4 personen
• 1 el plantaardige olie
• 1 rode ui, in ringen
• 1 teen knoflook, fijngehakt
• 1 el gemalen koriander (ketoembar)
• 2 tl gemalen komijn
• ½ tl cayennepeper
• 1 tl kurkuma
• 1 blikje gehakte tomaten à 400 g
• 2 el olijfolie
• 200 g tofu, in blokjes
• 1 blikje kikkererwten à 400 g, uitgelekt en afgespoeld
• 2 tl paprikapoeder
• 2 tl garam masala
• het sap van ½ citroen
• 2 tl komijnzaad
• 2 tenen knoflook, in dunne plakjes
• 1 rode chilipeper, in ringetjes
• 200 g snijbiet, in reepjes


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine