Thermosoep

Thermosoep

Thermossoep is echt heel handig. Je doet rauwe groenten en gekookte granen in een glazen pot en giet er vlak voor het opdienen stomend hete bouillon uit een thermosfles over. Perfect als meeneemmaaltijd, waar je ook bent! De groenten in dit recept zijn onze suggesties, maar je kunt natuurlijk eindeloos variëren.

Bereiding

1. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de broccoli en bloemkool in roosjes; vergeet niet om de stronken in dunne plakjes te snijden. Snijd de champignons in plakjes. Snijd de wortels en courgette heel fijn (julienne). Snijd de bosuien in plakjes – gebruik de hele stengel.

2. Verwarm de bouillon tot-ie tegen de kook aan zit en vul je thermosfles ermee. Verdeel de quinoa over de bodem van vier glazen potten of kommen en leg alle groenten en de koriander erbovenop.

3. Giet de bouillon voor het serveren simpelweg over de groenten en laat ze een paar minuten weken in de warme bouillon. Breng de soep op smaak met zout en peper. Eet smakelijk!

Tip voor dummies
Als je de groenten nog wat te knapperig vindt, stoom ze dan 3-5 minuten voordat je ze in de meeneempot stopt.

Voor 4 personen

  • 360 g rode of witte quinoa
  • 1 stronk broccoli
  • ½ stronk bloemkool
  • 150 g kastanjechampignons
  • 2 wortels
  • 1 courgette
  • 2 bosuien
  • 1 liter groentebouillon
  • 150 g sugarsnaps (of diepvrieserwten als je ze niet vers kunt krijgen)
  • 1 handje verse spinazie
  • 1 handje korianderzeezout en versgemalen zwarte peper

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine