Kippenvleugeltjes met een Oosterse twist. Serveer met een zoete chillisaus. Heerlijk als borrelhap!
1. Stamp limoen, gember, citroengras, knoflook, vissaus, chilipeper en kaffirlimoenblaadjes in een vijzel tot een pasta.
2. Meng die in een grote kom met de koriander en kokosmelk. Voeg de kippenvleugeltjes toe en bedek ze goed met de marinade worden bedekt. Dek af en bewaar een nacht in de koelkast.
3. Verwarm de oven voor op 200 º C.
4. Rooster de kippenvleugeltjes 15–20 minuten, tot ze goed gaar zijn. Serveer ze heet en geef er zoete chilisaus bij.
4 personen
• 1 limoen
• 25 g gember, geschild en fijngehakt
• 1 stengel citroengras, in plakjes
• 1 teen knoflook, gehakt
• 1 el vissaus
• 1 rode chilipeper, gesneden
• 2 gedroogde kaffirlimoenblaadjes
• 2 el korianderblaadjes, gehakt
• 400 ml kokosmelk uit blik
• 10 kippenvleugeltjes
• zoete chilisaus, voor erbij