Deze frisse en knappe taboulehsalade van quinoa met munt is perfect voor de zomer die loert. Je maakt de quinoa en groentes allemaal in de oven. Dus de afwas, die doe je er met plezier bij! Een goede oven voor dit gerecht is wat ons betreft onmisbaar. En dat de ene oven de andere niet is… Precies, dat hoeven we je vast niet te vertellen. Scrol even naar beneden, naar de oven-tip, daar verklappen we welke multitasker ons hart sneller heeft laten kloppen.
1. Maak dit gerecht een dag van tevoren klaar. Doe de quinoa in een grote ovenvaste kom en kook het in tweemaal zoveel heet water met zout, eerst 5 minuten op de ovenbodem op 1000 W en dan circa 10-15 minuten op 300 W.
2. Giet af en laat afkoelen. Doe de courgetteblokjes en de diepvrieserwten in een kom, voeg 100 ml water toe tot de groenten onderstaan en kook circa 6-8 minuten op 1000 W. Giet ze goed af en laat ze afkoelen.
3. Pluk de muntblaadjes van de steeltjes en meng ze met de olijfolie en het citroensap. Voeg dit mengsel, de quinoa en de groenten samen en meng alles goed door elkaar. Breng op smaak met zout en peper en laat de tabbouleh enkele uren rusten alvorens deze op te dienen.
Oven-tip
Wat mag er bij dit gerecht niet ontbreken? Een goede oven! Die niet alleen kan roosteren, grillen en bakken, maar ook een die kan stomen. De Panasonic NN-CS88L 4-in-1 combi-stoomoven is er zo een, deze mulitasker heeft ons hart weten te veroveren. Hij is makkelijk in gebruik, maar dan ook écht makkelijk. Er zijn 36 automatische menu’s en 12 combinatiemenu’s die je met een druk op de knop kunt selecteren. We schreven er een blog over, die zeker de moeite waard om even te lezen – heb je zo gepiept!