Deze salade is niet alleen een lust voor het oog, hij is ook nog eens heel erg gezond. Geniet van de verschillende smaken zoals granaatappel, zeewier, rijst en citrus.
1 Spoel de rijst in een zeef onder koud stromend water. Doe de rijst dan in een pan met 400 ml water en een snuf zout. Breng aan de kook, draai dan het vuur laag en laat de rijst, met het deksel op de pan, 45 minuten zachtjes koken tot al het water is geabsorbeerd en de rijst gaar is.
2 Ontdooi ondertussen de edamamebonen in een kom met kokend water. Laat 10 minuten staan.
3 Rooster in een droge koekenpan op matig vuur de norivellen een paar seconden aan beide zijden. Laat afkoelen en scheur ze dan in repen.
4 Meng voor de dressing alle ingrediënten in een kan.
5 Giet de rijst af zodra deze gaar is en meng met de dressing en de helft van de sesamzaadjes. Doe de rijst in 2 kommen en schep er de norirepen, edamamebonen, de koriander en de granaatappelzaden en de rest van de sesamzaadjes overheen.
Je koopt bruine sushirijst, norizeewiervellen en zwarte sesamzaadjes via orientalwebshop.nl
Per portie 574 cal., 8,3 g vet (1,4 g verzadigd), 20,5 g eiwitten, 95,3 g koolhydraten, 18,4 g suiker