S’mores skillet met salted caramel

S’mores skillet met salted caramel

Bereiding

Ben jij een gezoutenkaramel-lover? Dan zal je van dit recept beginnen te watertanden! Het leuke is dat je dit toetje op de barbecue kan maken – had je niet gedacht, hé?! 

1. Bereid een BBQ of grill voor op indirect grillen en verhit deze tot een temperatuur van 240 °C is bereikt.

2. Maak eerst de gerookte zoute karamelsaus door suiker en water op een zeer laag vuur langzaam te laten smelten. Probeer niet te roeren, om kristalvorming te voorkomen. Verhit de gesmolten suiker net zo lang totdat deze goud begint te kleuren. Verhit in een andere pan ondertussen de kookroom en voeg deze aan de goudkleurige karamel toe (pas op spattende suikersiroop). Roer als laatste de boter en het gerookte zout door de karamelsaus.

3. Verdeel de chocolade callets over de bodem van de gietijzeren skil­let. Bedruppel met de bourbon en bedek met de marshmallows. Zet de gietijzeren skillet in de hete, indirect ingestelde BBQ en bak totdat de chocolade gesmolten is en de marshmallows goudbruin geworden zijn. Besprenkel met de gerookte zoute karamelsaus en hazelnoten en serveer met volko­ren koekjes om te dippen.

Gerookte zoute karamelsaus voor 5-6 personen.

Voorbereiding ½ uur, bereiding circa ½ uur

  • 100 g kristalsuiker
  • 2 el water
  • 100 ml kookroom
  • 2 el boter
  • 2½ tl gerookt zout
  • 300 g donkere chocolade callets (kleine druppels)
  • 4 el bourbon
  • 300 g marshmallows
  • 4 el geroosterde hazelnoten, fijngehakt
  • 16 digestive volkorenkoekjes

Benodigdheden: BBQ voor indirect grillen, gietijzeren skillet met circa 28 cm doorsnede


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine