Er is altijd een reden om voor deze knapperd de keuken in te duiken. Je hebt trouwens maar acht ingrediënten nodig, die je als je een af en toe bakt vast in de kast hebt staan. Nog een plus: in 5 stappen is-ie klaar om in puntjes te snijden. Go for it!
1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de bodem van een springvorm van 24 centimeter met bakpapier en vet de zijkanten van de vorm in met boter*.
2. Doe de chocolade samen met de boter in een steelpan en zet deze op laag vuur. Verwarm de chocolade en boter al roerend tot beide gesmolten zijn. Haal de pan daarna van het vuur. Eventueel kun je de boter en chocolade ook in de magnetron smelten.
3. Meng in een kom de suiker, eieren, het zout en vanille extract. Voeg het gesmolten chocolademengsel hieraan toe en meng dit erdoor. Spatel als laatste de bloem door het beslag.
4. Giet het beslag in de taartvorm en bak deze 20-30 minuten. De taart lijkt dan nog niet helemaal gaar, maar maak je geen zorgen. Tijdens het afkoelen zal de taart opstijven, terwijl het midden lekker smeuïg blijft.
5. Serveer de taart pas als deze helemaal afgekoeld is en bestuif hem voor het serveren licht met cacaopoeder.
*Neem een vierkant stuk bakpapier en plaats dit op de bodemplaat. Doe hier de springvorm omheen en klik deze vast. Vet de zijkant van de vorm in met boter.
Credits fotografie: Saskia Lelieveld