Dit is een geweldig recept om alle achtergebleven groenten en restjes rijst en pasta uit de kast op te maken.
1 Verhit een scheut olie in een grote pan op laag vuur. Hak de bacon en bak enkele minuten. Voeg de wortel, ui, knoflook en kruiden toe en bak 10 minuten, tot de groenten zacht, maar niet bruin zijn.
2 Voeg de aardappels en courgette toe en bak 5 minuten mee. Doe de tomatenblokjes erbij, gevolgd door de bouillon. Breng aan de kook, draai het vuur lager en laat 40 minuten zachtjes koken. Roer af en toe.
3 Voeg de bladgroenten en pasta of rijst toe. Laat de soep nog 10 minuten rustig koken. Breng op smaak met zout en peper en serveer met knapperige croutons.
Tip Met soep kun je eindeloos variëren. Gebruik restjes of koop verse groenten uit de aanbieding. Dan eet je niet alleen lekker en gezond, je bespaart ook nog eens op de kosten!
Per portie 134 kcal, 3,7 g vet (0,7 g verzadigd), 4,5 g eiwit, 21,5 g koolh., 6,4 g suiker
Psst…
Op zoek naar meer soeprecepten?
Zo maak je super-soepen!
6-8 personen
• olijfolie
• (evt.) 2 plakken gerookte bacon
• 2 wortels, geschild, in stukken
• 1 ui, gesnipperd
• 1 teen knoflook, gehakt
• wat takjes tijm of rozemarijn
• 2 aardappels, geschild, in stukken
• 1 courgette, in stukken
• 1 blik tomatenblokjes à 410 g
• 1,3 l groentebouillon
• handvol bladgroenten, zoals spinazie of gesneden kool
• handvol gedroogde pasta of rijst
• stevige croutons