Wij zijn gek op frambozenjam! Smeer op een warme geroosterde boterham, roer een flinke klodder door de yoghurt of gebruik voor op een taart of cake. Smullen!
1 Doe de frambozen in een grote roestvrijstalen pan, samen met het vanillestokje en -merg, de citroenrasp en het citroensap.Strooi de suiker erover. Prak de frambozen heel lichtjes met een pureestamper of met je handen, zodat er wat frambozensap vrijkomt en de suiker oplost.
2 Zet de pan op hoog vuur en breng het mengsel aan de kook. Laat het dan 15 minuten zachtjes koken. Schep om de 5 minuten het schuim van het oppervlak. Laat de jam helemaal afkoelen en doe hem in gesteriliseerde potten. Je kunt de jam 2 weken in de koelkast bewaren.
Per 100 g 102 kcal, 0,3 g vet (0,1 g verzadigd), 1,4 g eiwit, 19,7 g koolhydraten, 19,7 g suikers