Simpele frambozenjam

Simpele frambozenjam

Wij zijn gek op frambozenjam! Smeer op een warme geroosterde boterham, roer een flinke klodder door de yoghurt of gebruik voor op een taart of cake. Smullen! 

Bereiding



1 Doe de frambozen in een grote roestvrijstalen pan, samen met het vanillestokje en -merg, de citroenrasp en het citroensap.Strooi de suiker erover. Prak de frambozen heel lichtjes met een pureestamper of met je handen, zodat er wat frambozensap vrijkomt en de suiker oplost.

2 Zet de pan op hoog vuur en breng het mengsel aan de kook. Laat het dan 15 minuten zachtjes koken. Schep om de 5 minuten het schuim van het oppervlak. Laat de jam helemaal afkoelen en doe hem in gesteriliseerde potten. Je kunt de jam 2 weken in de koelkast bewaren.

Per 100 g 102 kcal, 0,3 g vet (0,1 g verzadigd), 1,4 g eiwit, 19,7 g koolhydraten, 19,7 g suikers

Voor 800 g

• 1 kg frambozen

• 1 vanillestokje, gesplitst, merg eruit geschraapt

• rasp van 1 citroen, sap van ½

• 150 g suiker

• zuurdesembrood en roomboter


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine