Knoflook, venkel, tomaat en inktvis spelen de hoofdrol in deze stoofpot! Serveer met spaghetti, rijst of stokbrood: jouw keuze.
1. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de uisnippers glazig. Voeg knoflook, wortel, venkel en venkelzaad toe en bak enkele minuten mee.
2. Draai het vuur hoog, voeg de inktvisringen toe en bak ze enkele minuten, tot de inktvis ondoorzichtig wordt. Doe de wijn erbij, zet het vuur lager en voeg dan de tomaten toe. Laat ongeveer 15 minuten zachtjes koken, of tot de inktvis zacht is en de tomaatjes in elkaar zijn gezakt. Voeg zout en peper naar smaak toe, en gescheurde basilicum. Serveer met spaghetti, rijst of stokbrood.
2–3 personen
– 2 el olijfolie
– 1 kleine rode ui, fijngesnipperd
– 2 tenen knoflook, fijngehakt
– 1 wortel, fijngesneden
– 1 kleine venkelknol, in dunne plakjes
– 1 tl venkelzaad
– 600 g inktvis, schoongemaakt en in ringen
– 1 groot glas droge witte wijn
– 250 g kerstomaten
– blaadjes van 1 klein bosje basilicum