Schelvispastei met röstitopping

Schelvispastei met röstitopping

Bereiding

1 Rasp de aardappels en kook ze 3 minuten in een grote pan kokend water met zout. Laat uitlekken en spreid uit op een bakplaat. Laat afkoelen.

2 Kook de babypreitjes 3 minuten, tot ze zacht zijn. Laat uitlekken, spoel af onder koud water, dep droog en snijd in stukjes. Zet apart.

3 Doe de aardappelrasp in een kom en roer de eidooiers erdoor met wat zout en peper. Zet apart.

4 Verwarm de oven voor op 220 °C. Smelt de boter in een pan met dikke bodem en klop de bloem erdoor. Voeg geleidelijk de bouillon toe en klop tussendoor. Breng het mengsel aan de kook onder voortdurend kloppen en laat zachtjes koken tot het indikt. Klop de kaas en het bieslook erdoor, plus zout en peper, en haal de pan van het vuur.

5 Spreid de schelvis en de garnalen uit over een middelgrote ovenschaal of pasteivorm. Schenk de kaassaus erover en schep alles om. Bestrooi de pastei met prei en ei.

6 Verdeel het röstimengsel hierover en bak de pastei 25 minuten in de oven, tot de bovenkant licht goudbruin is.

PER PORTIE 583 KCAL, 28,1 G VET (11,6 G VERZADIGD), 41,2 G EIWIT, 44,7 G KOOLHYDRATEN, 3,7 G SUIKERS

4 PERSONEN

• 800 g vastkokende aardappels , geschild

• 300 g babypreitjes

• 3 eidooiers, geklopt

• 40 g boter

• 40 g bloem

• 125 ml volle melk

• 125 ml vis- of groentebouillon

• 100 g magere verse kaas

• 4 el bieslook, in stukjes

• 300 g gerookte schelvisfilet, in stukken

• 100 g gepelde tijgergarnalen

• 3 hardgekookte eieren, in stukjes


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine