Saladebowl met zoete aardappel

Saladebowl met zoete aardappel

Deze salade is heerlijk als lunch of als bijgerecht bij het avondeten. De dressing bevat kurkuma, die een mooie kleur en aromatische smaak geeft. In veel keukenkastjes staat wel een potje kurkuma, dat misschien niet zo vaak het daglicht ziet. Dat is jammer, want deze heerlijke specerij kan worden gebruikt in dressings, dips, stoofschotels, soepen en nog veel meer. Deze salade past goed bij varkensvlees.

Bereiding



1. Verwarm de oven voor op 225 °C. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes. Wentel de blokjes door de olijfolie, chilivlokken en het zeezout. Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze ongeveer 20 minuten in de oven. Haal vervolgens de bakplaat uit de oven en bestrooi de zoete aardappel met de zonnebloempitten. Zet de bakplaat nog 10 minuten terug in de oven.
 
2. Was de quinoa en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe de gekookte quinoa in een kom. Verwijder de schil en pit van de avocado’s en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Verwijder de klokhuizen uit de appels en snijd ze in blokjes. Doe beide in de kom. Hak de peterselie grof en meng samen met de gepofte aardappel en zonnebloempitten met de salade.
 
3. Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar en breng op smaak met extra citroensap en zout. Meng de dressing goed met de salade en serveer.
 
Saladetip | Serveer deze salade met wat hummus en een stuk brood voor een volledige maaltijd 
 

Voor 4 personen

  • 3 grote zoete aardappelen
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl chilivlokken
  • zeezout
  • 4 el zonnebloempitten
  • 110 g quinoa
  • 2 avocado’s
  • 2 appels
  • 2 handenvol bladpeterselie (of naar wens koriander)


Kurkummadressing

 

  • 4 el olijfolie
  • geraspte schil en sap van 1 onbespoten citroen
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl gemalen komijnzaad
  • zeezout


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine