Romige pêche melba

Romige pêche melba

Een vloeibare versie van het klassieke perziktoetje pêche melba. Deze versie is minder zoet dan het originele dessert, maar is wel heel fruitig en romig dankzij de toevoeging van tahini. Leuk en supersimpel trucje: maak op basis van één smoothie twee verschillende kleurenlaagjes. Begin met het maken van de gele perziklaag, schenk hiervan de helft in twee glazen potjes en pureer daarna de frambozen met de rest van de smoothie voor de roze laag.

Bereiding

1. Snijd de perziken in grove stukken en doe ze met de rest van de ingrediënten voor de perziklaag in de blender. Pureer op een hoge stand tot het een glad drankje is.

2. Verdeel de helft van de smoothie over twee middelgrote glazen potjes (zoals op de foto); de andere helft laat je in de blender zitten. Voeg de frambozen toe aan het smoothiemengsel en pureer tot het mengsel mooi roze is.

3. Schenk de frambozensmoothie langzaam op de perziklaag. Werk van buiten naar binnen, omdat de frambozenlaag zwaarder is en anders naar beneden zakt. Ga met het uiteinde van een theelepel langs de binnenkant van elk glas om een marmereffect te creëren. Doe dit voorzichtig en niet te lang om te voorkomen dat beide lagen in elkaar gaan overlopen. Maak af met een paar plakjes perzik, wat kokosrasp en zaden.

 

Voor de perziklaag

    • 3 middelgrote rijpe perziken (ongeveer 300 g), pitten eruit (of 400 g perzikplakjes uit blik in helder fruitsap, uitgelekt) (liefst biologisch)

 

    • ½ banaan, uit de diepvries*

 

    • 2 eetlepels lichte tahini (van gepelde sesamzaadjes)

 

    • 125 ml haver- of amandelmelk

 

    • 1 eetlepel citroensap

 

    • ½ theelepel vanillepoeder of vanille-extract

 

    •  2 ijsblokjes

 

Voor de frambozenlaag:

    • 120 g frambozen, uit de diepvries

 

Erbij:

    • Dunne plakjes van een stevige, maar rijpe perzik

 

    • Kokosrasp

 

    • Hennepzaad, chiazaad en bijenpollen

 

* Bananen uit de vriezer zijn ideaal. Je kan ze maanden lang bewaren. Schil de bananen en snijd ze in plakjes van 1,5 cm dik. Leg de plakjes in een enkele laag (dan vriezen ze niet aan elkaar vast) op een bakplaat of snijplank die bekleed is met bakpapier en leg een nacht in de vriezer. Schep de bevroren plakjes in diepvrieszakken of ziplockzakjes (ongeveer een banaan per zakje (10/15 plakjes).  Bewaar in de vriezer.


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gouden kookboek