De handige producten van Jamie en Jumbo helpen je om snel een lekkere, voedzame maaltijd op tafel te zetten. Bij dit brood serveer je binnen een handomdraai een lekkere pompoensoep.
1 Verwarm de oven voor op 190 °C.
2 Doe het volkorenmeel en het roggemeel met de havermout, het zuiveringszout en 1 afgestreken theelepel zeezout in een grote kom en roer door elkaar.
3 Klop in een andere kom het ei en de karnemelk of yoghurt door elkaar en roer het mengsel vervolgens met een vork door de droge ingrediënten. Bestuif als alles goed gemengd is je handen met wat bloem en breng het deeg bij elkaar.
4 Vorm een bal van het deeg en leg die op een met bloem bestoven bakplaat, bestuif met wat bloem en druk hem met je handen plat tot een dikte van ongeveer 3 cm. Kerf met een scherp mes een kruisje of sterretje van ongeveer ½ cm diep in het midden en zet het brood 40 tot 45 minuten in de oven, of totdat er een stevige korst op zit en het brood hol klinkt als je op de onderkant klopt.
5 Laat het brood even op een rooster afkoelen en serveer het lauwwarm.
Tip: serveer dit heerlijke rogge-sodabrood met een kop verwarmende pompoensoep. Jamie maakt het je makkelijk met de Jumbo Jamie Oliver Warming Pompoensoep-beker: verwarm een eetlepel olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Hak de rozemarijn grof, doe dit samen met de groenten in de pan en stoof dit 10 minuten tot de pompoen zacht is. Voeg de geconcentreerde bouillon en 700 ml water toe, breng aan de kook en laat 12 minuten zachtjes koken. Haal de pan van het vuur, pureer de inhoud met een staafmixer tot een gladde soep en breng op smaak zout en peper.
Bestel hier jouw Jumbo & Jamie product en maak kans op een ontmoeting met Jamie Oliver.