Deze Ricotta sinaasappeltaart met knapperig filodeeg wordt extra lekker door de vanille en het sinaasappelrasp.
1. Verwarm de oven voor op 180ºC.
2. Bestrijk een ronde taartvorm (ø 25 cm) en de vellen deeg met olie. Leg het deeg in lagen in de vorm; laat het teveel over de rand hangen.
3. Meng ricotta met sinaasappelrasp en vanille.
4. Klop suiker en eieren schuimig en spatel de ricotta erdoor.
5. Schenk het mengsel in de vorm en vouw het overhangende deeg over de vulling.
6. Bak de taart 4-5 minuten op het fornuis voor een krokante bodem, daarna 30–35 minuten in de oven. Laat afkoelen.
8 personen
• 4 grote vellen filodeeg op rol
• olijfolie
• 500 g ricotta
• geraspte schil van 1 sinaasappel
• 1 el vanille-extract
• 100 g fijne kristalsuiker
• 4 eieren
• zacht (gestoofd) fruit