Deze simpele chocolade koekjes zijn echt waanzinnig lekker. En ook nog eens glutenvrij!
1. Begin de avond van tevoren met de bereiding. Verwarm de oven voor op 100 ºC. Verdeel de amandelen over een bakplaat en rooster ze 5 minuten in de oven. Laat afkoelen.
2. Doe de amandelen met 2 eetlepels poedersuiker in de keukenmachine – maal niet te lang; de oliën in de amandelen maken het plakkerig.
3. Zeef de rest van de poedersuiker en de cacao in een kom en roer de gemalen amandelen erdoor.
4. Neem een elektrische mixer en klop de eiwitten in een andere kom tot zich stijve pieken vormen. Klop dan het vanillemerg en amandelextract erdoor.
5. Schep de eiwitten voorzichtig door de amandelmix en roer er dan de gesmolten chocolade door. Dek dit af met vershoudfolie en bewaar het een nachtje in de koelkast.
6. Verwarm de oven de volgende dag voor op 160 ºC en bekleed 2 bakplaten met bakpapier. Neem het deeg uit de koelkast en laat het 10 minuten op kamertemperatuur staan. Bestuif een werkvlak met poedersuiker en rol het deeg met je handen tot een worst. Snijd die in ongeveer 25 stukken en vorm er balletjes van (ø ca. 4 cm).
7. Strooi 250 gram poedersuiker op een schaal of groot bord. Rol alle balletjes er een voor een door; zorg ervoor dat ze rondom met een dikke laag worden bedekt. Verdeel ze over de bakplaten en plet elk balletje, tot ze 1 cm dik zijn, en laat er telkens wat ruimte tussen.
8. Bak de koekjes 18–20 minuten in de oven, tot de bovenkant gerimpeld en gebarsten is. Ze zijn eerst nog zacht, maar ze worden steviger. Laat ze 5 minuten afkoelen op de bakplaten en doe ze dan over op een rooster. Laat ze afkoelen en bewaar in een trommel.
Per koekje 157 kcal, 5,1 g vet (1,4 g verzadigd), 2,5 g eiwit, 24,6 g koolhydraten, 23,9 g suikers
Psst…
Zin in nog meer choco-inspiratie?
Bekijk hier 27 waanzinnige chocoladerecepten