Regenboogsalade met biet & rode kool

Regenboogsalade met biet & rode kool

Dit is waarschijnlijk een van de lekkerste en gemakkelijkste salades die er is. Ik geloof dat mijn record dankzij de magie van de keukenmachine op 40 seconden staat.

Bereiding

De apparaten toveren alledaagse groenten, die anders in de koelkast liggen te verpieteren, binnen de kortste keren om in een heerlijk lichte, verrukkelijke salade, die uitstekend samengaat met vlees, vis en eigenlijk om het even welk ander gerecht. Uiteraard kun je de groenten ook dun snijden, als je geen keukenmachine hebt. Met de hand of met een mandoline, als je die in huis hebt.

Er bestaan echt waanzinnige kleuren bieten en wortels: witte, gele, roze, rood-wit gestreepte… en hoe groter de variëteit aan kleuren, hoe mooier het eindresultaat. Je kunt ook prima een grote lading tegelijk maken, want de salade blijft in de koelkast met gemak een dag goed en is dan nog steeds heerlijk knapperig. Je hebt er alleen wel een keukenmachine met een grote kom voor nodig, maar eventueel kan het natuurlijk ook in twee porties.

Wil je meer weten over de verschillende superfoods die in dit recept zitten, zoals broccoli, sesamzaad of doperwten? Bekijk dan hier ons Superfood ABC. 

Voor 8 personen als bijgerecht

  • 2 rauwe bieten (liefst verschillende kleuren), stevig geborsteld, de harde puntjes afgesneden, in kwarten
  • ¼ rode kool, in kwarten
  • 2 grote wortels (liefst in verschillende kleuren), schoongemaakt
  • ¼ witte kool, in kwarten
  • 2 peren, zonder steeltjes, in kwarten
  • 2 handjes krulpeterselie of verse munt
  • 2 flinke handjes gepelde walnoten

    Voor erbij:

  • mayonaise
  • Engelse mosterd
  • ciderazijn
  • extra vergine olijfolie
  • zeezout en peper
  • worcestersaus
  • tabasco

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine