Regenboogsalade 

Regenboogsalade 

Wat een heerlijke kleuren op je bord, daar word je onmiddellijk blij van! De dressing in deze kleurige superfood salade wordt gezoet met rauwe dadelpuree — die koop je bij een Turkse winkel of toko. Onvindbaar? Gebruik dan een andere rauwe zoetstof zoals agavesiroop. (Honing en ahornsiroop kunnen, maar zijn, respectievelijk niet-veganistisch en niet-rauw.)

Bereiding

1 Meng alle ingrediënten voor de dressing in de keukenmachine of met de hand. Als je de olie er tijdens het kloppen langzaam bij druppelt, bindt de dressing en wordt hij dikker. Breng op smaak met zout en peper, dek af en zet tot gebruik in de koelkast – hij blijft in een afgesloten bakje een week goed.

2 Maak voor de salade alle groenten en fruit schoon. Snijd alles fijn met een schaaf of een scherp mes. Doe in een grote kom.

3 Voeg de peterselie toe, giet de dressing erover en meng goed. Doe de salade over op een grote schaal, bestrooi met de granaatappelpitten en walnoten of pistachenoten en serveer.

Tip Gekleurde bietjes koop je bij de beter gesorteerde groenteboer of op de markt. Watermeloenradijs is een stuk groter dan gewone radijs. Je kunt ‘m vervangen door een aantal kleine. Pistacheolie koop je op romesco.nl.

Per portie 344 kcal, 29,8 g vet (3,1 g verzadigd), 7,1 g eiwit, 12,6 g koolhydraten, 11,9 g suikers

6 personen

• 1 groene appel

• 1 grote gele biet (zie tip) of andere knolgroente, in dunne plakjes

• 1 grote gestreepte biet (zie tip), of andere knolgroente, in dunne plakjes

• 1 peer

• 1 courgette

• ½ kleine rodekool

• 1 grote watermeloenradijs (zie tip), of andere knolgroente, in dunne plakjes

• flinke handvol gladde peterselie, grof gehakt

• pitten van 1 granaatappel

• 200 g walnoten of pistachenoten, gehakt



Ras-el-hanout-dressing

• 3 el walnoten– of pistacheolie (zie tip)

• sap van 1 citroen

• 1-2 tl dadelpuree, of andere zoetstof

• 1½ tl ras-el-hanout

• 1 kleine rode chilipeper, grof gehakt

 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gouden kookboek