Ravioli op Sardijnse wijze

Ravioli op Sardijnse wijze

Bereiding

1 Maak eerst het pastadeeg. Doe de bloem in een kom, voeg een snufje zout toe en maak in het midden een kuiltje. Voeg de eieren en de olie toe. Meng voorzichtig met een vork, daarna met je handen. Voeg 1-2 eetlepels water toe om een stevig deeg te vormen. Kneed het 5-10 minuten. Doe het deeg daarna in een plastic zak en laat het 1 uur op kamertemperatuur rusten.

2 Meng de gestampte aardappels met cottage cheese, lente-uitjes, peterselie en de helft van de tijm, parmezaan en knoflook. Breng op smaak en voeg het ei toe.

3 Verdeel het pastadeeg in vier porties. Doe drie porties weer in de zak terwijl je de eerste portie heel dun uitrolt tot een rechthoek van circa 20×50 cm. Dek af met een vochtige theedoek of vershoudfolie en rol een tweede en derde portie op dezelfde manier uit.

4 Schep met een theelepel hoopjes vulling op één deegvel op 5 cm afstand van elkaar. Maak 7 rijen van 3 hoopjes. Besmeer het deeg tussen de hoopjes met water en leg het tweede vel pasta erop. Druk het deeg samen tussen de hoopjes vulling en snijd het daar door met een scherp mes. Maak de stukken ravioli los van elkaar en leg ze op een licht bebloemde bakplaat. Herhaal dit vervolgens met de rest van de pasta en vulling.

5 Als je de raviolikussentjes even wilt bewaren, bestrooi ze dan met bloem en bedek ze losjes met huishoudfolie. Leg ze in de koelkast. Kook ze in dat geval wel binnen 24 uur of bewaar ze in een afgesloten diepvriesdoos.

6 Verhit de tomaten langzaam in een steelpan op een laag vuur en breng op smaak. Kook de ravioli in een grote pan met ruim water en zout in ongeveer 3 minuten gaar. Laat goed uitlekken.

7 Verdeel de ravioli over warme borden en schep er de warme tomaten over, samen met de rest van de knoflook, de tijm en de parmezaan. Besprenkel met olijfolie en serveer.

Maak dit recept met de Imperia pastamachine

6 personen
Pastadeeg
• 450 g bloem
• 4 eieren, geklutst
• 1 el olijfolie, extra vergine
• zout en grof gemalen zwarte peper naar smaak

Vulling
• 500 g aardappelen, geschild, gekookt en fijngestampt
• 3 el cottage cheese
• 5 lente-uitjes, in dunne ringen
• 2 el bladpeterselie, fijngesneden
• 4 tl tijm, fijngesneden
• 4 el parmezaan, geraspt
• 4 teentjes knoflook, fijngesneden
• 1 ei, geklutst

Saus
• 450 g rijpe tomaten, in blokjes (kan ook uit blik)
• 1 el extra vergine olijfolie
• grof gemalen zwarte peper
• zout


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine