Rabarber-vanille taart

Rabarber-vanille taart

Rukmini Iyer: ‘Ik kan deze prachtige, roze taart elk moment van de dag wel eten. Hij is friszuur van smaak, zoet en lichtelijk verslavend. In plaats van een grote taart kun je ook prima eenpersoonstaartjes maken met een mooi visgraatmotief en een randje krokant bladerdeeg eromheen.’

Bereiding

1. Verwarm de oven voor tot 180 °C hetelucht/200 °C elektrisch. Snijd de rabarber in stukjes van 2,5 centimeter, schep 40 gram van de basterdsuiker en de vanille erdoor en zet apart.

2. Roer in een andere kom de pijnboompitten, de overige basterdsuiker en de maizena door elkaar.

3. Leg het bladerdeeg op een bakplaat, op het bakpapier waarin je het gekocht hebt, en snijd eventueel overtollig deeg af – gebruik dit een andere keer.

4. Verdeel het pijnboompittenmengsel over het bladerdeeg; laat rondom een rand van 2,5 centimeter vrij.

5. Leg de rabarber in een net visgraatmotief op het deeg, of in een ander patroon. Dat is eerst misschien lastig, maar als je eenmaal een beginnetje hebt, gaat het makkelijker.

6. Bak de taart 25-30 minuten in de oven tot het bladerdeeg goudbruin en krokant is en de rabarber gaar. Dien de taart meteen op.

Voor 4-6 porties

Voorbereiding: 15 minuten

Bakken: 25-30 mintuen

  • 400 g rabarber (zo roze mogelijk)
  • 65 g lichtbruine basterdsuiker
  • ½ tl vanille-extract of merg uit
  • ¼ vanillepeul
  • 25 g pijnboompitten, heel fijn gehakt of gemalen
  • 2 tl maïzena
  • 1 groot vel uitgerold bladerdeeg

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gouden kookboek